Той заяви, че няма да толерира случващото се между СО и АПИ

"Нито е обсъждано, нито ще се обсъжда въвеждането на винетки за Околовръстния път в София". Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев при откриването на редовното заседание на Министерския съвет в сряда.

Главчев: Очакваме извеждане на още 61 българи от Ливан

Той осъди нападките между СО и АПИ. "Не искам да се връщаме в миналото. Категорично няма да се толерира случващото се – ще се вземат мерки", каза премиерът. Според него, вместо да се води диалог между двете институции, се извършват действия през медиите и това вреди на гражданите. 

Главчев благодари за работата на институциите и службите за евакуацията на българите в Ливан. „Добре е да се поздравим за успешната евакуация на българските граждани от Бейрут. Това е един добър пример за перфектната работа на службите. Искам да откроя работата на Държавния авиационен оператор. Перфектна работа на службите, на партньорските служби", каза премиерът. "Не е въпрос на късмет това, което се включи вчера, но трябваше и Господ да ни помогне. В случая отново Господ беше българин", допълни той.

Главчев коментира и откриването на ГКПП "Калотина", чийто ремонт приключи вчера. "Така трябва да изглежда всеки пункт в страната. Това е еталонът, по който трябва да се водим, и е задължителна реконструкцията на пунктовете", посочи той.

 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Мира Мирчева