„Геноцидът, който се провежда в Газа влезе в списъка на историческите позорни актове на цялото човечество“, каза още турския президент

Тези, които поддържат „ционистката терористична организация, наречена Израел, ще носят следите на този позор поколение сред поколение“, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на борда на самолета си на връщане от посещения в Албания и Сърбия, съобщи Анадолската агенция.

Той каза, че „геноцидът, който се провежда в ивицата Газа пред очите на всички, влезе в списъка на историческите позорни актове на цялото човечество“. Турският лидер отбеляза, че Израел е най-реалната заплаха за регионалния и глобалния мир, а тези, които са поели отговорността да защитават мира по целия свят, трябва да сложат край на тази заплаха.

Турският парламент проведе закрито заседание за конфликтите в Близкия изток

Ердоган повтори тезата си, че целите на Израел надхвърлят Палестина и Ливан. Според него Израел се опитва „възникналият там пожар да окаже въздействие на околността“. Турският президент каза, че Анкара не може да игнорира това. „Благодарение на турските специални служби ние държим под контрол стъпките, които е предприел или може да предприеме Израел срещу Турция“, каза турският президент.

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Петър Къдрев, БТА