Апелативният съд в Пловдив не уважи протеста на СГП

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура, с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в „парична гаранция“ от 5000 лева. 

Кметът на Минерални бани остава под домашен арест

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за злоупотреба със средства, предоставени от ЕС на България, разпределяни от ДФ „Земеделие“ в размер на 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. В Минерални бани на 20 септември се проведе акция по разследването, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз.

Хасковският окръжен съд наложи "домашен арест" и на тримата. На 10 октомври Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката за процесуална принуда за Искендер и Иляз, а гледането на мярката на Али се отложи заради заболяване на адвоката му. 

Редактор: Цветина Петкова
Източник: Николай Грудев, БТА