Най-големият успех на малкия белградски клуб е спечелването на сръбското първенство през 1998 г.

Обикновено говорейки за сръбски футбол, в съзнанието на феновете изникват имената на "Цървена звезда" и "Партизан". Хегемонията на двата гранда обаче бе разрушена в края на 90-те години на миналия век от един скромен отбор, кръстен на легендарен герой от сръбските епически народни песни.

Става въпрос за ФК "Обилич" Белград. Клубът е основан през 1924 година и носи името на популярния сръбски национален герой Милош Обилич, на когото се приписва убийството на турския султан Мурад I в битката при Косово Поле на 15 юни 1389 година.

Дъщерята на Цеца Величкович се сгоди на пищна церемония (ВИДЕО)

Християнският войник остава анонимен в продължение на два века след битката и чак в края на петнадесетото столетие се появява името Милош Обилич в записките на архиепископ Петър II Петрович Негош. В действителност не е доказано, че такава личност съществува.

Най-големият успех на малкия белградски клуб е спечелването на сръбското първенство през 1998 година. Най-силните години на "Обилич" се свързват с президентството на Желко Ражнатович – Аркан. След смъртта му собственик и президент на клуба става неговата съпруга Светлана Ражнатович, по известна като Цеца.

Редактор: Цветина Петкова