75-годишният Борислав Г. е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост

Постоянен арест за шофьора, минал на червено и причинил катастрофа, довела до смъртта на пешеходка в София. 

75-годишният Борислав Г. е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост при пътен инцидент, причинен от преминаване на забранен червен сигнал на светофарната уредба на столичния бул. „Владимир Вазов“. Днес Апелативен съд – София потвърди определението на СГС, с което на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пешеходка загина при тежка катастрофа в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, правилно СГС прави извод за обоснованост на предположението, че обвиняемият Борислав Г. е автор на вмененото му обвинение.

На следващо място апелативните съдии считат, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реален риск от извършване на престъпление.

Обвиниха мъжа, минал на червено и предизвикал катастрофа с убита пешеходка в София

Деянието е извършено в период на изпитателен срок на предходно негово условно осъждане и са налице данни за нарушения по Закона за движение по пътищата. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че катастрофата стана на 10 октомври в района на булевард "Владимир Вазов" и улица "Река Велска". При неспазването на черения светофар колата на мъжа се забива в друг автомобил, който удря смъртоносно намиращата се на тротоара пешеходка.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БГНЕС