Водещото в работата на всички институции е спазването на законите и грижата за гражданите, се казва в позиция на министерството

След пускането на част от движението при детелината на бул. „България” и Околовръстния път в София, от МРРБ също излязоха с позиция. Укрепването на съоръжението предизвика размяна на реплики между Столичната община и Агенция „Пътна инфраструктура”.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството заявяват, че водещото в работата на всички институции е спазването на законите и грижата за гражданите, с особено внимание към осигуряването на тяхната безопасност.

Пуснаха движението при детелината на бул. "България" в София

„Неприемливо е г-н Терзиев да демонстрира поведение, което показва, че е заложник на политическите интереси, вместо да поставя на първо място обществените нужди и сигурността на гражданите", се казва в позицията на МРРБ. „В тази връзка припомняме, че Агенция „Пътна инфраструктура” още вчера 19 октомври 2024 г., след извършени многократни проверки и обстойни анализи, обяви на сайта си, че пуска движението при детелината на бул. „България”, се казва в позицията.

От МРРБ напомнят още, че от АПИ са предупредили, че това се случва, въпреки че от Столична община не е изпълнено изискването за рамка за височина на камионите.

„Също така обявиха, че Агенцията е готова да съдейства на Столична община с експертно мнение за подобряване сигурността покрай съоръжението”, продължават от МРРБ. 

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура” ще продължат да изпълняват съвестно своите задължения, ангажирани изцяло с осигуряването на безопасността на гражданите и развитието на инфраструктурата в страната. Няма да позволим политически да се злоупотребява с името на министерството и на АПИ. Ние сме експерти и нашият приоритет остава ясният ангажимент към общественото благо и правото на всеки гражданин да живее в удобна и безопасна среда”, се казва в позицията на МРРБ.

 

Редактор: Ина Григорова