Един по-различен поглед върху политиката у нас

Тя е българката, която хвърли ръкавица към политиците у нас. Татяна Кристи от години живее в Съединените щати. Само за десетина дни Татяна Кристи засне и публикува в страницата си във Facebook няколко клипа, които предизвикаха огромен интерес. 
Динка Динкова Динкова-Динкова, Превантина Бездарова – пиар на Бойко Борисов, Лютинка от село Лайка, община Долни ръб. Това са само част от образите, в които влиза журналистката Татяна Кристи. 
 
Въпреки че от години живее в Съединените щати, тя не спира да се интересува какво се случва в България. Следи изявите на родните политици и не остава безразлична към техните гафове. Това обаче, което я провокира да снима клипове с политическа сатира всъщност е кампанията на левицата „Аз съм БСП“. И по точно видеопосланието на тяхна симпатизантка публикувано в интернет. 
 
"Докато си вършех работата на компютъра седнах и се опитах да я имитирам как говори, като вплетох нейното послание в послание, което аз развих, с доста голяма доза комизъм и се получи един абсурден монолог“, коментира Кристи. 
 
В Америка Татяна Кристи работи като журналист, пиар, медиен консултант. Отразявала е предизборни кампании. 
 
Предстоящите президентски избори у нас и поведението на първите в държавата провокира нова порция политическа сатира. И образи като този на Превантина Бездарова-ПР в Министерския съвет.
 
„Дори не е смешно. То е безумно тъжно, защото в други държави един месец преди изборите хората залагат кой ще спечели от кандидатите след като кампанията вече привършва. В нашата държава хората залагат кой ще бъде кандидатът за президент един месец преди изборите. Това ако не е смешно“, смята журналистката. 
 
Съвсем без усмивка обаче Татяна Кристи ни напомня, че по свобода на словото България се конкурира с африканските държави и тук истинските политически сатирици се броят на пръстите на едната ръка.
 
И в България и в Америка предстоят избори. За Татяна Кристи обаче приликите свършват дотук. 
 
„Обикновените граждани там предизборно ги съсипват от много, много трудни въпроси. Там няма пиар, който да каже: "Вече няма да задавате въпроси". Не. Те са там да се потят и да отговарят“, подчертава тя. 
 
Репортер: Нивелина Няголова