Станала ли е жертва на катастрофа?

Нова версия за смъртта на българската студентка в Ню Йорк. Пред NOVA семейството на Стефани Линева разкри подозренията си, че момичето може да е убито на друго място, а тялото захвърлено на магистралата, където беше открито.

Купчина пясък е единствената следа от трагичния инцидент, останала на пътя в студентското градче Бинхамптън в щата Ню Йорк.

По темата

Майката на Стефани - Даниела Йорданова, отиде на мястото, където е открито тялото на дъщеря й в търсене на отговори.

Последните хора, които я виждат, са момичета в една кола. Тя е пресякла улицата към общежитието на нейния приятел. Това се случва към 00.30 часа. Те я виждат да отваря вратата и влиза в самата сграда. След това следите й се губят.

Час и половина по-късно шофьор намира бездиханното тяло на Стефани Линева на пътя. Първоначалната версия е за катастрофа, при която шофьорът е избягал. Сега близките смятат, че убийството е станало на друго място.

Трупът е изхвърлен на магистралата в средата на нищото. Той е напълно обезобразен. 15 минути преди тялото на Стефани да бъде открито от телефона й е изпратено съобщение до нейна приятелка, в което Стефани пише, че е щастлива и излиза да се разходи до пристанището и да си купи сладолед.

Пристанище в този район, където е намерено тялото обаче няма, нито магазини, до които човек  да се разхожда. Роднините смятат, че SMS-ите са пратени за заблуда. Телефонът е намерен захвърлен на около 20 минути пеша от самото тяло.

Според съдебните лекари смъртта е настъпила в резултат на много силен удар от автомобил, но тепърва ще се изяснява дали това е станало на мястото, където е открито тялото, или другаде.

Стефани е учила психология с пълна стипендия за трениране на тенис и обещаващо бъдеще в този спорт. Майка й е популярната в българската общност в Ню Йорк детска лекарка. Родителите й са разделени, а баща й е известният диригент Стефан Линев.

Репортер: Ясен Дараков