„Случвали са ми се няколко магични неща”, казва тя

Актрисата Здрава Каменова беше отличена с немската литературна награда за театър „Брюке Берлин” за пиесата ѝ „Дом за овце и сънища”.

„Пиесата написах благодарение на поканата на Гергана Димитрова. И ако не беше тя, това чудо нямаше да ми се случи. Да си независим театрален артист в България не е леко. Когато срещне точните хора и се зареждаме едни други, нещата се случват”, каза тя.

За това какво е да говориш с гласа на Ванга, сподели: „Беше ме страх в началото. Гледах много архивни кадри и аз се опитвах да имитирам гласа ѝ и да се опитам да вляза в кожата ѝ. В началото това ми се струваше малко светотатствено. Но тя като че ли ми позволи това да се случи”, обясни Каменова.

След представленията си тя допълва, че се чувства пречистена. „Случвали са ми се няколко магични неща, докато съм в гримьорната. Не ми се иска да ги издавам, защото са лични. Бяха важни за мен”, заяви актрисата.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.