С тях се събират пари за кувьози за болниците в страната

За трети път в страната се провежда благотворителната инициатива за събиране на пластмасови капачки. Пространството пред националния стадион „Васил Левски“ в София се изпълни с чакащи да върнат събраната пластмаса.

Само за няколко часа се извиха опашки пред шатрата на инициаторите. Няколко тир-а  бяха препълнени до горе със събрани капачки.

Кампания събира средства за кувьози за малките болници

„До момента, заедно с останалите градове - Пловдив, Плевен и Велико Търново, събрахме над 15 тона“, каза за БГНЕС основателят на кампанията „Капачки за бъдеще“ Мартина Йорданова. Със събраните средства ще бъдат закупени кувьози за недоносени бебета. В страната са разкрити над 100 пункта.

За шест месеца са закупени три кувьоза. Единият отиде за болницата в Червен бряг, дарение ще получи и тази в Чирпан. Третият още не сме решили къде ще отиде, тъй като чакаме справка от здравно министерство, разкри организаторът.

Нова програма ще намалява битовите отпадъци

"Мога да кажа, че това е най-силната кампания до момента. За последните шест месеца събрахме 33 тона капачки. Радващото е, че всички тези хора, които чакат, възпитават децата си да събират разделно и да се рециклира. Само за два месеца нашите последователи във Facebook нараснаха от 11 000 на 23 000. Призоваваме хората да ни следят, защото напролет отново ще бъдем тук с поредната кампания", каза още Мартина Йорданова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.