Какво да очакваме от Кремиковци след продажбата му? Кой е истинският собственик и как виждат бъдещето на Кремиковци жителите на едноименния столичен квартал...

Почти 90 процента от хората в столичния квартал Кремиковци са работили, а някои от тях продължават да работят в металургичния комбинат. Един от тях е Стефан Тодоров. Той е електротехник и в момента ползва годишния си отпуск. Време, в което да прекопае двора и да засади новата реколта. Признава, че предприятието му е длъжник, но въпреки това не иска да смени работата си. След вчерашната новина за продажбата на \"Кремиковци\" Стефан е зареден с надежда.
 
Дори и да заработи отново, според Стефан, комбинатът няма да замърсява квартал Кремиковци. Южният вятър разнасял димът и вредните газове дори не стигали до населеното място.

Бившият заместник-изпълнителен директор на \"Кремиковци\" преди приватизацията му - Росен Евтимов, коментира, че за него най-неприятната изненада е, че акцентът е върху 26-годишния собственик на Кремиковци. На всеки е ясно, че този човек не е реалният купувач и че той представлява нечии интереси, заяви той.

Според Росен Евтимов, основната новина е, че се продаде завод Кремиковци, което е най-голямата имотна сделка на Балканите. Важни са последствията от продажбата, допълни още той.

Бъдещият нов собственик на \"Кремиковци\" е \"Елтрейд къмпани\". Според търговския регистър фирмата е със седалище на улица \"Перник\" 120 в София. Там е и адресът на небезизвестната компания за търговия със скрап \"Надин-Н\", която има трима собственици - Владимир Тодоров, Огнян Шопов и Радослав Босилков.

Апартамент номер три от чисто новата кооперация на улица \"Перник\" 120 е собственост на един от управителите на фирма \"Надин-Н\" Радослав Босилков. Опитите на екип на Нова телевизия да се свърже с един от собствениците на фирмата не се увенчаха с успех.

За да купи Кремиковци, фирмата Елтрейд Къмпани трябва да преведе още 284 милиона лева до 18 април.