Първият почивен ден за Гергьовден повечето хора посрещнаха на път. Улиците в големите градове останаха пусти, а целият трафик се насочи към изходите им...

Първият почивен ден за Гергьовден повечето хора посрещнаха на път. Улиците в големите градове останаха пусти, а целият трафик се насочи към изходите им.

 

На 6 май едно от най-шумните места в София – кръстовището на Орлов мост, се превърна в едно от най-тихите, няма ги и обичайните задръствания, на които ставаме свидетели всеки ден.

 

Ако се питате къде са всички автомобили, ето го и отговорът – по-голямата част от хората са напълнили резервоарите и са решили са напуснат големите градове.

 

Засилено полицейско присъствие има на изходите на всички по-големи градове. От КАТ напомнят на шофьорите да бъдат внимателни на пътя, да спазват нужната дистанция от автомобила пред тях и да не предприемат рискови изпреварвания, за да избегнат нежелани и понякога фатални инциденти.

 

И една полезна информация за всички, на които им предстои пътуване от София към Пловдив – заради ремонт е затворена дясната тръба на тунела \"Траянови врата\", целият трафик е пренасочен в лявата част на тунела.

 

Засилени ще са полицейските проверки в празничните дни, униформените служители на реда ще следят основно за пияни шофьори, както и за сключена застраховка \"Гражданска отговорност\" и за поставени предпазни колани.