За втори път тази седмица от организацията организират протест на главния път Бургас-Варна, в района на Несебър. Причина за недоволството им са новите такси за достъп до източната зона в курортния комплекс, както и високата такса за поддръжка на инфраструктурата, която хотелиерите са задължени да плащат на акционерното дружество \"Слънчев бряг\".

Със сирени и викове \"Оставка\" и \"Вън на рекетьорите от Слънчев бряг\" около 500 протестиращи хотелиери, собственици на заведения и търговци от курортния комплекс блокираха за половин час главния път Бургас-Варна в района на Несебър.

Те издигнаха плакати с искане за незабавна оставка на ръководството на акционерното дружество \"Слънчев бряг\". Протестиращите подкрепиха и подписка срещу политиката на акционерното дружество. От Съюза на частните собственици на хотели в Слънчев бряг заявиха, че в основното им искане е инфраструктурата на курортния комплекс да стане публично общинска собственост, а не както сега като частна собственост да се стопанисва от акционерното дружество.

За втори път тази седмица от организацията организират протест на главния път Бургас-Варна, в района на Несебър. Причина за недоволството им са новите такси за достъп до източната зона в курортния комплекс, както и високата такса за поддръжка на инфраструктурата, която хотелиерите са задължени да плащат на акционерното дружество \"Слънчев бряг\". Преди дни протестиращите внесоха колективна жалба в прокуратурата срещу монтирането на бариери и въвеждането на ограничителен пропускателен режим за фирмите доставчици на храна и напитки и таксиметровите шофьори. / Информацията е на БНР.