Предвиждаха се големи задръствания по междущатска магистрала, която ще бъде затворена за ремонт...

Очакваният армагедон от коли по един от най-натоварените пътища край Лос Анжелис не се състоя. Властите предвиждаха жестоки задръствания по междущатска магистрала 405, която ще остане затворена за 53 часа заради ремонт. Предвижда се за този период да бъдат изградени още платна за движение по 10-километровия участък.

Кметът на Лос Анжелис призова хората да използват обществения транспорт, но призна, че това най-вероятно няма да се случи.

Задръстването така не се случи, а американските медии коментираха, че американците са проявили изключителна гражданска съвест и са послушали съветите на градоначалника и наетите от кметството известни личности. От повече от 3 месеца те предупреждават почитателите си в социалните мрежи за предстоящия ремонт.

Затварянето на междущатската магистрала е част от проект за един милиард долара. Само за 53 часа ще бъде разрушен стар, 50-годишен мост и ще бъдат изградени нови ленти за движение по 15-километрова отсечка. Според критици обаче, това няма да реши проблемите с трафика на Лос Анжелис.

Заради опасения, че ще изпуснат полетите си, още преди седмици пътници са платили по 150 долара, за да бъдат откарани с хеликоптер до международното летище на Лос Анжелис.