От 10-ти до 20-ти август ще бъде по-топло от обичайното, ще преобладава слънчево и горещо време...

Проливен дъжд, придружен с гръмотевична буря, валя във Видин, София, Благоевград и Кюстендил. Температурите се смъкнаха до 20 градуса, а пътната обстановка рязко се усложни.

В събота  ни очаква променлива облачност с кратки валежи, а температурите ще бъдат между 18 и 22, до 26 градуса. В неделя се очаква дъждовете да спрат, а рязко подобряване на времето можем да очакваме в началото на следващата седмица.

 

През август промените на времето ще са редки. Ще бъде предимно слънчево и горещо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 

В началото на август ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури, а температурите ще бъдат близки до обичайните. През последните дни от първото 10-дневието обаче ще настъпи постепенно стабилизиране и повишение на температурите.

 

От 10-ти до 20-ти август ще бъде по-топло от обичайното, ще преобладава слънчево и горещо време. През повечето дни от третото 10-дневие времето ще бъде отново слънчево и горещо. Към края на месеца се очакват условия за превалявания и температурите относително ще се понижат.