Интензивно ще е движението от столицата към Варна и Бургас...

Засилен трафик от автомобили се очаква по основните пътища към курортните райони в периода 29-31 юли, предупреждават от МВР.

 

Днес и утре интензивно ще е движението от столицата към Варна и Бургас, по международния път Е-79, международния път Е-80, Русе-Плевен, Дуранкулак-Варна-Бургас, както и по пътищата от Източна България към Черноморието.

 

В този период се увеличава значително и потокът от транзитно преминаващи леки автомобили от Западна Европа към Турция и обратно по направлението Калотина - София - автомагистрала \"Тракия\" - Пловдив - Свиленград - Капитан Андреево.

 

За намаляване на предпоставките за тежки пътни инциденти ръководството на ГДОП е разпоредило осигуряването на максимално полицейско присъствие на контролни екипи.

 

Само по направлението Пловдив – Бургас е осигурено дежурство на 12 полицейски екипи. По това и останалите натоварени направления те ще извършват основно подпомагащо насочване и регулиране на движението.

 

За да се избегнат задръствания, \"Пътна полиция\" своевременно ще предоставя информация за натоварените маршрути с препоръки към водачите за рисковите участъци и маршрути. /БГНЕС