Пловдив става първият град в България, в който левите завои ще са забранени...

Пловдив става първият град в България, в който левите завои ще са забранени. Ограничението ще е от следващия месец, като ще важи за всички големи кръстовище в града и то само в часовете, когато трафикът е най-натоварен. От полицията обясниха, че налагат мярката, за да сложат край на задръстванията и предотвратят катастрофите по централните булеварди.


Преди да въведе забраната полицията вече започна допитване до гражданите на интернет страницата си на кои централни кръстовища левият завой да бъде забранен, сутрин от 7.30 до 9.00 и  следобед от 17 до 18.30. Мненията на шофьорите ще се събират до края на месеца.


Ще се въведе смяна на светофарния режим, а на кръстовищата, на които забраната ще важи, ще бъде поставена вертикална маркировка.


Най-недоволни ще са тези, които живеят в центъра, тъй като ще търсят заобиколни маршрути, за да се приберат вкъщи. Таксиметровите шофьори също не одобряват идеята.


Автоинструкторите пък недоумяват след като Законът за движение по пътищата позволява левия завой, защо тогава той да не се извършва.


Колкото и шофьорите да не са съгласни, полицията ще въведе забраната от 8 септември. Оттогава се очаква трафикът в града значително да се засили, тъй като летните отпуски свършват, а учениците тръгват на училище.