Само за 3 дни морето взе 8 жертви. По-голяма част от инцидентите станаха на неохраняеми плажове...

Само за 3 дни морето взе 8 жертви. По-голяма част от инцидентите станаха на неохраняеми плажове, а два, включително и този, при който загина 15-годишно момиче, на скалите в Созопол.

 

Охраняват ли се скалистите места в града и кой носи отговорност за инцидентите там провери екип на \"Календар\".

 

15-годишната Едит загина, докато се снимала с приятелки на скалите край Созопол. До тях достъпът е свободен. Опитни скачачи разказват, че точно това място е опасно.

 

Ден преди инцидента с момичетата 22-годишен бургазлия е намерил смъртта си в бурното море, скачайки от същите скали.

 

Скалите в Созопол са любимо място за всички възрасти- не само за снимки. И местни, и туристи обичат да скачат във водата. Разказват, че го правят само при спокойно море и след като са проучили дъното. Според тях няма начин да се ограничи достъпът до скалите.

 

В момента водните спасители у нас работят по Наредба от 1996 година. От Асоциацията по водно спасяване настояват за промяна в нормативната уредба, за да могат да се обезопасят всички големи плажни ивици, както и такива като созополската, която е опасана изцяло със скали.

 

Така няма да се чака 30-40 минути водолаз от екипите на \"Пожарна безопасност и защита на населението\" и може би трагичните случаи щяха да са по-малко от осем.