Церемонията ще започне в 11.30 часа на площада пред църквата \"Св. София\"...

Днес тържествено отбелязваме празника на София. Церемонията ще започне в 11.30 часа на площада пред църквата \"Св. София\". Премиерът Бойко Борисов ще участва в тържественото отбелязване на празника на град София.

 

По повод празника, който се отбелязва в деня за почит към Великомъченица София и нейните дъщери, тържествен водосвет ще отслужи Негово преосвещенство Знеполският епископ Йоан.

 

Президентът Георги Първанов ще присъства на тържествения водосвет и официалната церемония по вдигане знамето на София по повод празника на столицата.

 

В 18.30 ч. в Народния театър \"Иван Вазов\" започва церемония за връчване на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата \"София – кандидат за европейска столица на културата – 2019 г.\".

 

Националният исторически музей също кани на традиционния си празник, посветен на деня на София – \"На София с любов\". Тази година на 17 и 18 септември български и чуждестранни самодейци ще покажат несекващата красота на балканските танци.

 

Театър \"Българска армията\" пък ще отвори вратите си, за да отбележи Деня на София. Разходка из репетиционните, гримьорните, перукерните, архива, ателиетата, фоайетата, и всички скрити от очите места, където се случва магията, наречена театър.