Строс-Кан призна, че неговите действия са признак за \"морални недостатъци\".

Бившият шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан заяви в интервю за френската телевизия Те Еф 1, че в сексуалния му контакт с камериерка в нюйоркски хотел \"не е  имало насилие, ограничаване на свобода или агресивност\". Строс-Кан обаче призна, че неговите действия са признак за \"морални недостатъци\".

В първото интервю от избухването на скандала насам, френският политик изтъкна, че случилото се между него и камериерката Нафисату Диало е повече от неподходящо поведение.

Доминик Строс-Кан беше арестуван на 14 май в Ню Йорк,  след като Диало го обвини в сексуално посегателство. В интервюто си той бе категоричен, че обвиненията срещу него са \"лъжа\". Говорейки за бъдещите си планове, бившият шеф на Международния валутен фонд, официално потвърди, че няма да участва в изборната надпревара за президент на Франция догодина.

\"Да, исках да бъда кандидат. Мислех, че можех да бъда полезен. Всичко това вече остана назад\", уточни Доминик Строс-Кан. Той не пожела категорично да отговори на въпрос за политическото си бъдеще, казвайки, че първо ще си почине, ще се срещне с близките си, ще отдели време за размишления.

Посветих целия си живот на това да бъда полезен на обществото, така че ще видим\", заяви в заключение Строс-Кан.