Най-големи проблеми може да имат пътуващите в района на Благоевград, Кърджали и Кюстендил.

В първия ден на зимата, като по поръчка, сняг затрупа цялата страна. Освен коледно настроение, това донесе и своите негативи - най-вече за шофьорите. Въпреки обичайните задръствания, сериозни проблеми с трафика обаче нямаше. 

Пътните настилки навсякъде са мокри и заснежени, но се почистват. Най-големи проблеми може да имат пътуващите в района на Благоевград, Кърджали и Кюстендил. Затруднено е положението и в Самоковско, Велинградско и Хасковско. Силен сняг вали и в Сливен, и Смолян. Затова властите съветват шофьорите, които пътуват в тези райони, да поставят вериги на автомобилите си.

Заради силния снеговалеж, проходът \"Предел\" остана затворен за няколко часа. В късния следобед беше спряно и движението по автомагистрала \"Люлин\". Водачите трябва да използват алтернативния маршрут - през Владая. 

Дъжд вали само по морето и в югоизточните райони. Снежната покривка в Южна България е от 15 до 20 см. А в северната половина от страната е по-малко, но в Предбалкана и Лудогорието снегът също е около 15 сантиметра.

Очаква се през нощта преваляванията да продължат, но да отслабват и утре от запад да започнат да спират. По морето дъждът ще премине в сняг. Проблем в Източна България ще бъде силният вятър и ще има условия за преспи и навявания особено в североизточните райони.

Повече информация - във видеото.