Италиански спасители опровергаха информацията, че е открито още едно тяло

Италианските спасителни екипи опровергаха информацията в италиански вестник, че е открито тялото на още един загинал при корабокрушението на пътническия лайнер \"Коста Конкордия\".

 

Говорител на бреговата охрана потвърди, че броят на загиналите до този момент остава 6. Опасността от евентуална екокатастрофа в региона все още не е преминала.

 

Спасителните екипи извършиха контролирани взривове на части от \"Коста Конкордия\". Целта е да стигнат до помещения на кораба, които все още не са проучени.

 

Продължават обаче противоречивите съобщения за броя на жертвите и издирваните. По последни данни на бреговата охрана, продължават да се издирват 29 души, а не 16, както беше съобщено вчера.

 

Опровергана беше и информацията на в. \"Стампа\", че тази нощ е открито още едно тяло. Опасността от евентуална екокатастрофа в региона все още не е преминала.

 

В кораба има 2300 тона гориво, като до момента не са забелязани течове. Специални екипи поставят прегради около кораба, за да се предотврати изтичане на гориво. От компанията-собственик обявиха, че причината за инцидента с кораба е непозволена маневра, предприета от капитана.