Изграждат велоалея покрай бургаските солници...

След разрушителната морска буря в Бургас вече е планирано възстановяването на плажната ивица и модернизиране на символа на града – мостика. Планът включва засипване с пясък на плажните ивици и обезопасяване на крайбрежния район за пешеходците.

 

След като регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че държавата е готова да помогне с опесъчаването на разрушените плажни ивици след морската буря в началото на месеца, община Бургас също се зае да модернизира нацяло най-пикантния за туристите район.

 

Хубавото време днес доведе хората до морето, някои от които за пръв път видяха щетите от бурята.

 

До два месеца започват ремонтни дейности по централния плаж, където на места има нужда от засипване с пясък. Водолази ще подредят разрушените буни. Там ще бъдат изградени спортни площадки, напълно обновен и озеленен ще бъде и символа на бургазлии – мостика, както и остров Света Анастасия.

 

Започва и изграждането на няколкокилометрова велоалея покрай бургаските солници, където ще бъде изградено специално брегоукрепително съоръжение и буни обезопасяващи пешеходците. Местната администрация очаква втора проверка по плажовете и след месец преди първия наплив от туристи.