Премиерът посети града и се срещна с протестиращите служители на ОЦК...

До четвъртък работниците от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали може да получат заплатите си, ако собственикът Валентин Захариев и банките-кредиторки се разберат. Това каз пред протестиращите металурзи министър-председателят Бойко Борисов.

 

Той пристигна в града, в момента, в който започна изплащането на еднократните помощи от по 325 лева на човек, отпуснати от Агенцията за социално подпомагане.

 

Премиерът разкри, че той лично е участвал в преговорите, които ще определят бъдещето на предприятието. Борисов убедеността си, че до към края на седмицата страните ще се разберат и производството ще бъде възобновено. Имало възможност да продължи дори строителството на новия цинков завод и да бъде монтирана модерната инсталация, която в момента стои на склад в Кремиковци.

 

Премиерът разкри още, че финансовият министър Симеон Дянков ще се заеме със сложния казус на ОЦК веднага след завръщането си  България.

 

Металурзите изразиха благодарността си към министър-председателя, като подчертаха, че никой от 20 години насам не е идвал при тях, когато са изпадали в нужда.