Шампионът на Люксембург Дюделанж изхвърли от турнира Залцбург в паметен мач

Скромният аматьорски тим Дюделанж сътвори истински подвиг и написа най-славната страница в историята си. Шампионът на Люксембург отстрани от Шампионската лига първенеца на Австрия Залцбург!  Дюделанж загуби като гост с 3:4 мача реванш от втория предварителен кръг в турнира, но след победа с 1:0 в първата среща продължава напред.

С гол в 26-та минута, Щайнметц загатна, че люксембургският тим е способен да поднесе голямата изненада. До края на първото полувреме обаче, Залцбург осъществи пълен обрат с голове на Янтшер и Хинтерегер.

Домакините се нуждаеха от само един гол след почивката, за да се класират в следващата фаза, но вместо това бяха шокирани от непретенциозния си противник. Йоаким в 48-та минута и Щайнметц в 57-та изведоха отново Дюделанж напред в резултата - 3:2!  Гостите утежниха задачата си в 74-та минута, когато Бензуиен получивтори жълт картон. Това даде импулс на австрийците и само в рамките на минута, между 81-та и 82-та, те поведоха с 4:3 с попадения на Кристиано и Сарате. 

 

До края на срещата обаче, Дюделанж не допусна нов гол и така за първи път в историята си ще играе в третия предварителен кръг от Шампионската лига, където ще се изправи срещу словенския Марибор.