Левски вече е в Сараево

Отборът на Левски пристигна в Босна за мача реванш със Сараево от втория предварителен кръг в Лига Европа. Първата среща в София завърши с минимална победа за „сините” с гол на резервата Симеон Райков.

 

„Важното е, че взехме преднина, която със сигурност няма да браним, тъй като ако само се стремим да не допуснем гол, ще бъде трудно да постигнем победа. Ще се опитаме да отбележим попадение, за да увеличим напрежението върху Сараево. Съперникът ни е отбора, който има нужда на всяка цена от гол” – заяви старши треньора на Левски Илиан Илиев.

 

Той няма да разчита на халфа Христо Йовов и защитника Ромен Ели, които са контузени. В групата за мача изненадващо попадна бранителя Сюлейман Диамутен.  

 

„Неприятно е, че Йовов и Ели не са на линия за мача. Но разполагаме и с други момчета, които имат желание да се докажат, така че нямаме притеснения” – допълни Илиев.

 

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев изрази увереност, че тимът ще продължи в следващата фаза на турнира и внесе повече яснота около напрегната ситуация с феновете на двата отбора, които продължават да се заканват едни на други.

 

„Поддържахме контакти с ръководството на Сараево и най-вече с нашия посланик там. Като клуб сме направили всичко възможно, за да създадем необходимата организация, така че нашите фенове да бъдат максимално защитени, особено при пътуването от границата до стадиона. Очаквам адекватни действия и коректно и професионално поведение от тяхната полиция.  С нас ще пътуват полицаи, които да поддържат постоянно контакт с тях. Нашите привърженици ще бъдат посрещнати на границата от български и босненски полицаи, а също така и от представители на клуба” – сподели Тонев.

 

Двубоят между Сараево и Левски е утре от 22:00 и ще бъде предаван пряко по телевизия Диема.