Според разследващите палежът е умишлен

Завишение на амоняк във въздуха в северната част на Пловдив откриха в следствие на голям пожар, избухнал в предприятие за пластмасови изделия. Опасност за хората обаче няма, уверяват от „Гражданска защита”.

 

Огънят унищожи близо половин тон полиетиленови отпадъчни материали, складирани в двора на фирмата. Пожарът е умишлен, твърдят разследващите.

 

Огънят изпепели отпадъчния материал от производството на пластмасови вани и мивки, които предприятието трупало на двора. Минути преди пожара очевидци видели как три деца от близката ромска махала се промъкнали  отвътре през оградата и тръгнали да бягат. От фирмата твърдят, че са се опитали да крадат желязо, тъй като от обекта е крадено такова и преди.

 

По време на пожара в предприятието, което е пред закриване, е имало само шестима работници. Те са успели да излязат навън невредими.

 

В гасенето на пластмасовите отпадъци участваха пет пожарни. Огънят се потушаваше не с вода, а с пяна, заради химичния състав на запалените материали, които отделят токсичен дим.

 

Репортер: Благой Бекриев