Няма места в приютите, оплакват се потърпевши

Жители на столичния квартал „Сухата река” бяха гости в предаването „Часът на Милен Цветков”, за да се оплачат, че проблемът с бездомните кучета в района не е решен.


Кучетата се намират в близост до градината, където играят техните деца. Те са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани, но нищо не може да се направи повече по въпроса, казват жителите на квартала.


„Нищо не се случва. Няма места в приютите, прехвърлят ме от приют на приют. В единия приемат само бебета кучета, в другия – само големи кучета, но вече няма места и в тях”, разказа една от потърпевшите - Йоланта Петрова. Общината пък си измива ръцете, отговаряйки, че нищо не може да се направи по въпроса.


Йоланта Петрова спомена, че някои от хората купуват специална храна, за да хранят кучетата и призова онези, които са загрижени за кутретата да ги приберат вкъщи, за да си ги отглеждат.


Не искам пред блока ми да има кучета. Не искам със страх да излизам с детето ми. И трябва ли да бъдем ухапани, защото условието да си вземеш куче, е да си извадиш медицинско. Медицинско се вади при инцидент. Трябва ли да се стигне до там, за да си тръгнат тези кучета?”, попита възмутена г-жа Петрова.


Повече информация за проблемните кучета може да намерите във видеото.