Играчите ни са израснали в социални домове

В новините вече сме ви разказвали за дебюта на националния отбор на България в Световното първенство по футбол за бездомни хора. В първата фаза единственият отбор, който успя да победи нашите момчета, беше този на Русия.


За разлика от българските национали, които са израснали в социални институции, играчите от Русия не страдат от липса на семейство, а от наркотична или алкохолна зависимост.


Може ли футболът да е по-пристрастяващ от дрогата, разказват Марина Цекова и Владислав Милиев.


Момчетата в групата на българия и са спрягани за един от фаворитите за световната титла. Оказва се обаче, че за тях най-сериозния противник е Бразилия.


Мениджърът на Националния отбор на Русия Аркади Турин заяви, че „руските медии ние сме представяни или като скитници, които тренират на бунището с консервени кутии, или като лъжци, които използват чужди пари”.


„Футболът за бездомни в Русия се издържа със средствата на един алкохолик и трима наркомани”, това е официалното становище на бившата Телеграфна агенция на Съветския съюз.


Част от тези твърдения се оказват верни. Минути преди отборът на България да срещне руските национали, мениджърът все пак се съгласява да разкаже за Нова телевизия повече за себе си и отбора: „Мениджърът на руския отбор е алкохолик, а финансовият ни отдел е съставен от трима наркомани. Чисти сме от общо 51 години. Що се отнася до момчетата - всеки един от тях има проблем с наркотиците”.


Русия участва в Световната купа за бездомни хора за 7-ма поредна година. През 2006 г. отборът става световен шампион. За цялото това време организацията не е получила публично финансиране, няма и спонсори. В Руската лига на бездомните хора участват общо 25 отбора.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Марина Цекова