Мортен Олсен очаква труден мач срещу България


Националният селекционер на Дания Мортен Олсен заяви, че пази добри спомени от мачовете си в България. Утре на националния стадион "Васил Левски", България приема скандинавците в квалификация за участие на световно първенство.

 

"Като цяло имам добри спомени от България, през 2001-ва победихме с 2:0 и се класирахме на световно първенство. Като играч пък, преди 50 години, изиграх тук своя мач №100 и отново спечелихме с 2:0. Така че може това да е някакво предзнаменование и за утре. Надявам се отново да имаме поводи за радост“- заяви Олсен.

 

Според него, България разполага със добър отбор, който се е представил силно срещу Италия, когато завърши 2:2.

 

"Ще бъде тежък мач, тъй като българите започнаха силно квалификациите и имат четири точки от двете си срещи дотук. Знаем какво да очакваме от тях, гледахме и контролните им мачове, като например този с Холандия. И от мачовете с Италия и Армения, които също наблюдавахме, знаем, че българският отбор е уверен в силите си в този момент" - допълни наставникът на "червения динамит".

 

Олсен призна, че не познава достатъчно добре като треньор колегата си Любо Пенев.

 

„Не знам много за него като треньор. Мисля, че е бил наставник в България и е станал шампион. Но беше фантастичен футболист, вкара много голове. Знам, че от ноември миналата година, е национален селекционер. Засега се справя отлично, постига много добри резултати и налага млади играчи"

 

Относно шансовете на двата тима за класиране на Мондиала в Бразилия, Олсен сподели очакванията си:

 

"Още преди да започнат квалификациите, знаехме, че ще бъде много трудна група. Очаквам да има доста изненадващи резултати, всеки може да вземе точка от другия. България вече показа това срещу Италия. Формата в даден мач решава всичко, една грешка в защита, една грешка на реферите, решават всичко. 4 или 5 отбора от нашата група имат реален шанс да се класират"

 

Мачът между България и Дания е утре от 21:00. Националите ни имат 4 точки в актива си след изиграването на два мача, а във вторник гостуват на Чехия в следващия си двубой от групата.