Британецът е шокиран от броя доказателства по случая

Британецът Брадли Уигинс, който спечели Тур дьо Франс през тази година, обяви, че е шокиран от количеството доказателства, изнесени срещу Ланс Армстронг.

 

Легендата на колоездачният спорт бе обвинен от Американската антидопингова агенция (USADA), че е изготвил най-сложната програма за стимулиране с допинг в историята на спорта.

 

"Когато видите броя на хората, свидетелствали срещу него, ръцете ви увисват. Със сигурност нападките не са изолирани и това е доста потискащо. Шокиран съм от количеството на доказателствата", заяви британецът в интюрвю за Sky News.

 

"Не съм изненадан. Знаех много добре какво се случва", добави Уигинс.

 

Британецът, който стана олимпийски шампион в бягането по часовник това лято в Лондон заяви още, че наистина няма желание да съжалява американеца, който казва, че знае какви тренировки изисква една победа в Обиколката на Франция.

 

"Според мен трябва да вървим напред, а не да се обръщаме към случилото се преди десет или петнадесет години. Нашият спорт най-много привлича (мошеници). Това, което ние правим, е да даваме пример", посочи Уигинс, който през 2009 г. завърши четвърти на Тур дьо Франс, точно след класиралия се на трето място Ланс Армстронг.