Армения стана 12-тия член на организацията

Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) прие за свой 12-ти редовен член Армения. Това стана по време на конгреса на организацията, който се проведе в Малта.

 

Гости на най-висшия форум на атлетиката на Балканите бяха вицепрезидентът на Международната атлетическа асоциация (IAAF) Сергей Бубка и президентът на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) Хансйорг Вирц. Така в АБАФ вече членуват атлетически федерации на – България, Сърбия, Гърция, Хърватия, Румъния, Молдова, Турция, Босна и Херцеговина, Македония, Албания, Черна гора и Армения.

 

Предложението за членство на Армения в АБАФ бе направено от президента на арменската атлетическа федерация Роберт Емиян по време на извънредния конгрес на асоциацията в Каварна на 1 септември.

 

Конгресът на АБАФ утвърди спортния календар на асоциацията за 2013 г, а също и датите за провеждане на втората балканска атлетическа гала – 28-29 ноември в Аранджеловац (Сърбия).

 

Днес ЕАА ще трябва да утвърди календара състезанията в Европа за 2013-а г., сред които са и тези предложени от АБАФ. Конгресът на балканските атлетически федерации е част от календарната конференция на ЕАА, която се провежда в Малта от 11 до 13 октомври.