България спечели важна точка в битката за Мондиал 2014

Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 срещу гостуващия отбор на Дания в световна квалификация от група "B". Играчите на Любослав Пенев показаха страхотен характер и дадоха всичко от себе си в критична ситуация, за да избегнат поражението. 


Българите започнаха отлично мача и още в 7-та минута поведоха в резултата с гол на Димитър Рангелов. Нападателят, който изненадващо започна като титуляр, се възползва от прекрасно центриране на Иван Бандаловски от десния фланг. Защитникът обаче заличи добрите впечатления от асистенцията си, след като в средата на първото полувреме си изкара директен червен картон за грубо влизане в краката на датски футболист.

Численото неравенство на терена, даде инициативата на гостите, които успяха да изравнят малко преди почивката. Хубаво подаване Крон-Дели достигна до Никлас Бендтнер, който с глава насочи топката във вратата за 1:1.

С човек повече на терена, Дания продължи да доминира и през втората част. Кристиан Ериксен уцели гредата в 51-та минута, а негов изстрел в 78-та минута, бе избит по великолепен начин от вратаря Николай Маихайлов. Тимът ни също имаше възможност да стигне до успеха, но далечен удар на резервата Александър Тонев премина на сантиметри над напречната греда.


В другите мачове от групата фаворитът Италия победи като гост Армения с 3:1, а със същия резултат, следващият ни съперник Чехия надделя над Малта. Двубоят в Прага е във вторник от 21:00 българско време. Във временното класиране, лидер след 3 изиграни срещи е Италия с 7 точки, България е на второ място с 5.