Търговците разполагат с още два месеца

 

Бизнесът в Пловдив поведе в битката срещу общината за рекламните табели в центъра на града. След задалото се масово недоволство от страна на собствениците на търговски обекти, местната власт отстъпи от намерението си да налага масови глоби за незаконните съоръжения и даде двумесечна отсрочка за узаконяването им.
 
Съставените досега актове и предписания за премахване на рекламните табели отпадат. Това стана ясно във вторник на среща между бизнеса и общината.
 
В срок до два месеца обаче собствениците и наемателите на обектите по главната улица трябва да представят необходимите документи в общинската администрация за одобрение на рекламните съоръжения.
 
Специална комисия ще издава разрешителните и ще съобразява размера и цвета на табелите с архитектурния облик на фасадите, а таксата ще е минимална, обясниха от администрацията.
 
Междувременно повечето търговци започнаха да свалят черните найлони и картоните, с които временно бяха заличили рекламните надписи над магазините и заведенията си. Обещаха, че ще ги преведат в стария им вид до сряда.