Шампионът на България по футбол се превърна в новата емблема на Разград

Шампионът на България "Лудогорец" бе възпят от общинския фолклорен „Капански ансамбъл”. Трупата създаде песен за подвизите на любимците си от футболния терен.

Идеята за песента се родила, след като футболният „Лудогорец” стана шампион и основен фактор в българския футбол. Футболистите в отбора станаха любимци на всички в Разград и се превърнаха в новата емблема на града, а досега тази чест се падаше на фолклорния ансамбъл.

„Мисля, че такива две големи емблеми трябва да си помагат”, заяви директорът на „Капански ансамбъл" – Разград Румян Занев.

Автор на текста на песента е поетът Пирински, музиката е композирана от Йордан Данов и басиста на ансамбъла Валентин Христов. Повече от месец бил необходим на екипа да създаде крайния вариант на песента.

Първото й изпълнение обаче не донесло късмет на футболистите.

„Като я изпяхме за първи път, паднахме от ЦСКА с 2:1 за Купата”, обясни Румян Занев.

Певците и танцьорите от ансамбъла казват, че песента не е химн на „Лудогорец”, но се радват, когато виждат, че тя вече се изпълнява и от публиката на стадиона.

„Капански ансамбъл” сега не мисли за нова песен, а за решение на един основен проблем – ниските работни заплати на 60-е му служители. В момента месечното възнаграждение е 300 лв. и от ансамбъла искат увеличение. За целта всеки ден се провеждат протести, но не с лозунги и плакати, а с хора и песни в центъра на Разград.

Предстои при изготвянето на бюджета на Община Разград за 2013 г. да стане ясно ще получат ли повече пари певците и танцьорите от един от най-големите български фолклорни ансамбли.