Трикратният световен шампион е сигурен, че не е извършил нарушение

25-годишният пилот направи кратка демонстрация в центъра на австрийския град Грац с болида, който запази доминацията му сред най-бързите автомобилни пилоти.

Около 30 хиляди души се събраха на градския площад, за да наблюдават звездата наРед Бул”. Част от множеството дори успя да се сдобие с автограф на Фетел и то по-малко от седмица, след като той спечели за трети път световната титла.

 

Въпреки, че вчера Международната автомобилна федерация ФИА, излезе с окончателно становище затова, че Фетел не е извършил нарушение на правилата за изпреварване по време на бразилското Гран При, темата отново бе повдигната.

"Първоначално изобщо не можех да си спомня за конкретната ситуация. След това цяла нощ не успях да заспя и мислих по-въпроса. На следващия ден обаче бях 100 процента сигурен, че видях маршал, който размаха зелен флаг.", заяви германеца пред австрийските журналисти.

 

Ако протестът срещу Фетел беше уважен, то германският пилот трябваше да бъде наказан с две позиции, а това щеше да означава, че Алонсо е новият трикратен шампион във Формула 1.