Лидерът на ДСБ сподели, че с Надежда Нейнски имат общ път

„В момента трусовете в СДС са вътрешен проблем”, каза в предаването „Събуди се” лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него те може да се предизвикани отвън, от намесата на ГЕРБ, но това е взрив, насочен навътре – в самото СДС.

 

„Това, което се случва там, се отнася по скоро до съдбата на СДС”, допълни Костов.

 

На въпрос дали има прогноза за съдбата на СДС той отговори, че демокрацията има дясно и ляво.

 

„Дясното поставя акцент върху ценността на собствеността и сигурността. Лявото поставя акцент върху солидарността и справедливостта”, каза лидерът на ДСБ и допълни, че кодът на едните и на другите е различен.

 

„Надежда Нейнски е най-яростния критик на тези, които нарекоха приватизацията и реформите най-големия провал на прехода. Тя остана в дясно”. Така Костов отговори на въпрос дали може да си партнират със съюз „Единство”, който се очаква да прерасне в нова дясна партия. Според него те имат общ път, но върху тези принципи.

 

Ние сме „за” нова синя коалиция и тя може да е по-голяма от старата. Имаме предвид някой, водим разговори непрекъснато. Има готовност да се подписват споразумения”, категоричен беше Костов. Той обаче не пожела да каже с кого ще се коалират.

 

„Нека станат факт и ще ги обявим”, каза Костов и допълни, че десни са земеделците. Според него сега ще бъде изградена синя коалиция с хора, с които имат еднакви ценности.

 

Лидерът на ДСБ не пропусна да засегне и темата за управлението на ГЕРБ. По думите му Бойко Борисов е реабилитирал Тодор Живков, и то не веднъж.

 

„Не можеш да си позволяваш да се държиш с него, като че ли е десница, а той всъщност е абсолютен фалшификат”, каза тъмносиният лидер. Това според него е причината да не бъдат заедно с ГЕРБ.

 

„Зад това, което ще говори ГЕРБ, се крие една голяма измама”, каза Костов. Според него предишното правителство, без да вдига шум, е построило повече – повече пътища и магистрали.

 

„Затъвайки в икономическата криза изчезнаха 1/3 от строителните фирми. Почти фалира пазара на недвижимата собственост. Борсата ни е във фалит заради този тежък упадък”, сподели Костов. По думите му в този период не е създадено нищо, което да може да се сравни със създаденото в миналото.

 

Целия разговор гледайте във видеото.