Проходът Троян – Кърнаре е затворен за автомобили

Всички автомагистрали са отворени, почистени и обработени. Проходите в страната нямат забрана заради снегонавявания и снеговалеж с изключение на прохода Троян – Кърнаре, който е затворен за автомобили. През прохода Превала всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета. Също така всички основни първокласни пътища са отворени”.


Това заяви за „Здравей, България” Денислав Пейчев от Ситуационния център в Агенция „Пътна инфраструктура”.


Той съобщи още, че късно снощи е имало проблеми на пътя Плевен – Бяла заради тежко пътнотранспортно произшествие и движението е било силно затруднено, както и на пътя Русе – Разград, където са аварирали няколко ТИР-а.


„Но ТИР-ът, който е аварирал при Русе, при разклона на Червена вода, вече се тегли. Движението е отворено”, допълни Денислав Пейчев.


Основният проблем през изминалото денонощие са силните снегонавявания и закъсалите ТИР-ове, неподготвени за движение в зимни условия.


Умоляват се всички водачи да карат подготвени за зимната обстановка със сменени зимни гуми, с хубави чистачки и акумулатори, както и заредени телефони.