Не могла да прецени дали цената им е ниска

"Подписвам, защото на мен ми се носи за подпис", каза заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова във връзка със скандалната продажба на земите край Несебър. Именно Боянова се е подписала под сделката. От документацията обаче не могла да прецени дали цената за продадените дюни е ниска.


Боянова обясни, че не е имала специално отношение по преписката, с която е дадено право на строеж край Несебър. По думите й обаче документацията е била окомплектована и няма никакви процедурни нарушения.


В четвъртък започва заседание на междуведомствената експертна комисия, която заедно с екологичните организации, ще проверява случая. Докато излязат резултатите от експертната оценка за цената на земите, Боянова отказа коментар по темата.


Днес регионалните структури на ДНСК и Министерството на околната среда и водите в Бургас започнаха проверка на документацията, даваща право на строеж върху терена в Несебър, който според природозащитници, се простира върху пясъчни дюни. Жилищен комплекс трябва да изникне върху 29 декара. За започналата в празничните дни дейност на терена първа съобщи Нова телевизия.