Едно от момичетата е в много тежко състояние, с опасност за живота

Шестима младежи са в тежко състояние след натравяне с алкохол. Предполага се, че вече пияни, са погълнали и течност за чистачки. Случката е станала в благоевградско село Падеш.

18-годишно момиче е в критично състояние в реанимация в болницата в Благоевград, а  приятелите й са транспортирани в „Пирогов”.

В  неделя вечерта младежите, на възраст между 16 и 22 години, празнували и се предполага, че са изпили няколко бутилки алкохол. В последната обаче всъщност е имало течност за чистачки, смятат от полицията.

18- годишната Даниела е приета в тежко състояние в реанимацията в благоевградската болница тази сутрин.  Няколко часа след това е прието още едно момче от компанията.

„Момичето беше в кома, а момчето беше неориентирано. Когато видях, че момчето е от Падеш вързах работата и питах баща му дали познава приетото момиче”, обясни д-р Владимир Рабаджийски.

Останалите участници в купона са издирени с полиция. Петима бяха изпратени  в токсикологията на „Пирогов”. На този етап състоянието на Даниела не позволява да бъде закарана в столицата.

„Прилагат се всички възможни методи, с които разполага болницата, хемодиализа, антидотно лечение, органно протективно лечение, то е поставено на механична вентилация”, обясни д-р Красимир Михайлов -  управител на МБАЛ – Благоевград.

А изпитата течност може да доведе до тежки последствия. Според докторите това е изключително силна отрова, която поразява всички органи и системи в организма, води до тежка метаболитна ацидоза, засяга бъбреците, черния дроб, централната нервна система.

Изследвания ще докажат каква е точната причина за острата интоксикация и течността, която са приели. Тийнейджърите са на средна възраст около 18 години.