Хората се опасяват, че с несигурността в държавата, проблемите им ще се задълбочат

Над 200 души, работещи в „Напоителни системи” в Северозападна България, не са взимали заплатите си за близо пет месеца. Хората се опасяват, че със създаването на служебно правителство и несигурността в държавата, проблемите им ще се задълбочат.

 

Всеки ден въпреки липсата на пари служителите на „Напоителни системи” в Монтана идват на своите работни места. За последно взели заплатата си за септември преди няколко седмици.

 

Тази заплата свърши само за три дни. Заемът в банката, ток, вода за два месеца, телефони, върнах на хора, от които съм взел назаем. Дори има заеми, които не съм върнал”, сподели Димитър Димитров.

 

Живеем на ръба, трудно се плащат сметки”, каза Валентин Георгиев.

 

„Аз не виждам кой ще ни чуе. Цяла България протестира, ние сме тук една шепа народ и ще ни чуе някой”, коментира от своя страна Николай Петков.

 

От местното ръководство на „Напоителни системи” казаха, че централата в София е обещала да осигури средства до началото на март. За целта дружеството е изтеглило оувърдрафт.

 

„Клон Мизия ще е първият, който ще получи средства за заплати в най-кратко време, веднага щом бъдат освободени тези пари, а за да могат да бъдат раздадени”, увери Игор Репкин, ръководител звено ХТС – Монтана.

 

Работниците обаче не вярват, че ще им бъдат изплатени всички заплати и смятат че и това е поредното празно обещание.