Пътят е пропаднал тази нощ след срутване на подпорна стена

Река отнесе пътя между селата Филипово и Осеново в община Банско. Пътят е пропаднал тази нощ след срутване на подпорна стена заради обилното снеготопене и дъждовете. Движението между двете села е спряно напълно. 

 

Оттам минава целият трафик към село Рибново и Гоце Делчев. Сега хората трябва да ползват обходен маршрут, по-дълъг с около 50 км. Хората са блокирани, а доставката на хляб и хранителни продукти е затруднена.

 

Започва изпускане на язовири заради очакваното повишение на водните басейни след снеготопенето и очакваните обилни валежи. От Министерството на околната среда и водите предупреждават, че се са възможни високи вълни по каскадата Цанков камък, Въча, Кричим. 

 

Критично е положението и при язовирите „Доспат”, „Йовковци” и „Камчия”. Очаква се съществено да се покачат водите на реките Арда и Места, също и десните притоци на Марица. 

 

Оперативното звено към министерството е в 24-часов работен режим. Областните управители са инструктирани какви мерки да предприемат, така че да не се допускат наводнения.