Семерджиев с нова жена, изплаща скъп автомобил и пести 60 хил. лева от заплата

Ограниченото производство на електроенергия заради слабото потребление на вътрешния и външния пазар е водеща тема от заглавните страници на много от вестниците днес.

 

Индустрията свива още потреблението. Язовирите преливат. България е на път да изправи съседните Турция и Гърция пред дилемата: „Или купувате ток от нас, или пускаме язовирите и ви наводняваме”, пише „Труд”. Осем от десетте най-големи язовири в страната са на сантиметри от преливане. Другите два ще се напълнят до две - три седмици. Заради пълноводието, ВЕЦ-овете трябва да работят на пълна пара, но няма пазар за тока. Индустрията е свила потреблението до минимум, а износът не върви заради високите такси, отбелязва ежедневникът.

 

Заради свитото потребление енергетиката мина на авариен режим, десетки милиони левове загуба вероятно ще бъдат натрупани в енергетиката в рамките само на няколко дни, пише „Сега”. В четвъртък Енергийният системен оператор нареди да започне масово изключване на централи на ВЕИ и на топлоцентрали. Ограничено е производството и на ядрената централа в Козлодуй.

 

Други теми от печата днес:

 

„168 часа” публикува материал на „енергийна” тема, но с малко по-различна насоченост – „Семерджиев с нова жена, изплаща скъп автомобил и пести 60 хил. лева от заплата”.

 

„Преса”: Никой не знае какво има в сиренето

 

„Репортер”: Кайма и кренвирши поскъпват яко

 

Пълния преглед на печата можете да проследите във видеото.