Очаква се тази победа да го изкачи с две места до рекордното в кариерата му 26-о място в света

Григор Димитров постигна най-големия успех в кариерата си и донесе исторически успех на българския спорт. Най-добрият ни тенисист победи световния №1 Новак Джокович с 7-6, 6-7, 6-3 и се класира за третия кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид с награден фонд от над 4 милиона и 300 хиляди евро. 

 

Гришо беше подкрепян по уникален начин от феновете на централния корт "Маноло сантана" в испанската столица и след тричасова битка, постави на колене именития си съперник. 

 

Димитров демонстрира стабилна игра и самочувствие в началото на мача и след няколко прекрасни отигравания, загатна, че е готов да постигне победа срещу сърбина. В първия сет се стигна до тайбрек, който след първоначален превес за Джокович бе спечелен от българина със страхотна игра и невероятна подкрепа от страна на феновете по трибуните. 

 

Вторият сет бе спечелен от сърбина, въпреки че той навехна глезена на десния си крак и поиска медицински таймаут. На свой ред и Григор Димитров получи схващане на дясното бедро, но в крайна сметка спечели третия сет с 6:3 и легитимира мястото си в големия тенис с изключителна победа над световния №1. 

 

След края на двубоя Григор не можа да сдържи сълзите си на радост и посвети победата на своя баща. Успехът му осигури чек за 41 хиляди и 600 евро от наградния фонд и 90 точки за ранглистата, които се очаква да го изкачат с две места до рекордното в кариерата му 26-о място в света.

 

Победата на Григор ДимиторвПобедата на Григор Димитров буквално взриви интернет и светкавично обиколи социалните мрежи. Секунди след мача успехът му се превърна в истинска сензация във Фейсбук.

 

„На колене”, „Уникално”, „Гордост”, „Номер едно” са само част от коментарите, които илюстрират огромната радост и национална гордост, която ни донесе най-добрият ни тенисист. 

 

В статусите си почитателите на Гришо подчертават невероятната воля, дух и талант, довели хасковлията до уникалната победа. 

 

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева също поздрави в социалната мрежа първата ни ракета. 

 

Гришо стана първият българин, победил световния номер 1 в тенисаНяколко часа след победата Григор Димитров написа на фен страницата си във Фейсбук: „Тази нощ аз съм едно щастливо и уморено момче. Благодаря на всички, които повярваха на мен”. 

 

Радостните сълзи в очите му и автографа, с който посвещава победата на баща си пък бяха сред най-публикуваните снимки в социалната мрежа.