Над 40 мъже подадоха жалба в полицията. Ръководството на летището научи от екипа ни за проблема

Таксиметрови шофьори от цялото Южно Черноморие се оплакват, че са заплашвани на Летище Бургас. Те твърдят, че са получавали закани за физическа саморазправа от мъже, чиято задача била да не позволяват коли, които нямат договор за работа с летищния оператор, да извозват клиенти от и до аерогарата. Тази сутрин над 40 мъже подадоха жалба в полицията в Бургас.


От началото на сезона всеки водач на такси, който няма договор за работа на летището в Бургас, бил подлаган на тормоз. Потърпевши внесоха колективна жалба в полицията заради заплахите за побой и трошене на коли. Мъжете се страхуват да покажат лицата си.


Таксиметровите водачи обясняват, че имат договори с много туристически агенции, които денонощно им звънят, за да направят трансфер с почиващи от и до летището. Мъжете, които ги заплашвали, обаче им пречели да изпълняват договорите си.


До момента в Бургаската полиция има получен един сигнал и то анонимен, за нередности на Летище Бургас. След внесената днес подписка ще бъдат взети мерки.


От ръководството на летището научиха от екипа ни за проблема. Увериха, че няма забрана таксиметрови коли, които не са в списъка на фирмата, подписала договор за обслужване на аерогарата, да обслужват клиенти. Потърсили са за помощ „Гранична полиция”.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова