Томислав Дончев пък упрекна управляващите, че не са скъсали с опозиционните нагласи

Бившият регионален министър не откри строежа на основната пътна артерия в Северна Българя в плановете на новите управляващи. „И дума не видях в програмата на Сергей Станишев за изграждането на магистрала ‘Хемус’,” каза на пресконференция народният представител от ГЕРБ Лиляна Павлова.

 

Сериозна грешка ще е, ако България не се възползва от средства и не изгради важната за Севера магистрала, предупреди министърът на регионалното развитие и благоустройството от кабинета на Бойко Борисов. Павлова апелира към правителството да отдели време на стратегическите документи, разработени от професионалисти.

 

В критиките към кабинета на Пламен Орешарски и подкрепящото го парламентарно мнозинство се включи и колегата й Томислав Дончев, който отговаряше за управлението на евросредствата в правителството на Борисов. Той видя „поведенчески проблем” у управляващите в момента.

 

Някой не е скъсал с менталността си на опозиция", коментира Дончев, цитиран от Фокус. „Сега очаквам да чуя каква е визията най-вече по отношение на Закона за управление на средствата от ЕС”, добави депутатът.