Дойдохме да нагледаме хората, на които плащаме заплати и да им кажем, че не ги харесваме, заяви един от недоволните

Голяма група протестиращи се събраха пред служебния вход на сградата на Народното събрание, за да изпият по едно кафе в сряда сутрин. Акцията е нова форма на протест срещу кабинета „Орешарски”.


Демонстрантите са категорични, че няма да отстъпят, докато правителството не подаде оставка. 


Протестът пред НСДойдохме да нагледаме хората, на които плащаме заплати и да им кажем, че не са морални и не ги харесваме”, заяви един от протестиращите пред камерата на Новините на Нова.

 

 

 

Мая Манолова с чаша кафеОколо 30 минути след началото на демонстрацията депутатът Мая Манолова премина през насъбралото се множество с чаша кафе в ръка. Тя припомни, че всички, които искат промяна в Изборния кодекс, са поканени на среща с народните представители към 15.00 ч.

 

 

 

Маса за СидеровПротестиращите показаха и пластмасова, която донесли специално за лидера на "Атака" Волен Сидеров", за да има къде да се скрие.

 

Това не е единствената демонстрация, която ще се проведе в София в сряда. На бунт пред Министерството на земеделието ще излязат и животновъдите с искане да получат яснота за субсидиите в сектора.


Те имат разрешение да протестират до 22 ч. 


Освен това, вече традиционният протест срещу кабинета, в своя 13-ти ден, ще започне на обичайното място – пред Министерския съвет, в обичайния час – 18.30 ч.

 

Над 3 хиляди души пък са заявили в социалната мрежа Фейсбук готовност да подкрепят правителството на Орешарски. Демонстрацията им е насрочена за 18 ч. пред НДК.


И във Варна протестиращи заплашиха да обсадят сградата на Областна администрация, ако до 16 ч. кабинетът не подаде оставка.