Автори били ДСБ, СДС, РЗС и ГЕРБ

И от „Атака” излязоха с обръщение към медиите. Според партията на Волен Сидеров "загубилите изборите партии като ДСБ, СДС, РЗС и провалилата се във властта ГЕРБ извършват преврат срещу държавността, законно избраното народно събрание и обществения строй чрез активиране на няколкостотин вандалстващи по улиците на София”. 

 

В помощ на превратаджиите чрез всекидневни манипулации, лъжи и пооощряване на закононарушители работят БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3”, се казва още в обръщението. 

 

От „Атака” настояват МВР да влезе във функциите си и да задържа всички хулиганстващи елементи, които да бъдат осъждани по бързата процедура. "Ако МВР не влезе във функциите си и не санкционира закононарушителите, то „Атака” ще отбранява живота и здравето на своите членове и активисти както намери за добре", допълват от партията.

 

Нова телевизия заявява, че винаги спазвала професионалните стандарти и журналистическата етика и има една-единствена цел - да информира и да дава поглед към различните гледни точки и мнения.