Опитала се да му връчи предупредително писмо заради мизерията около дома му

Животновъд нападна с брадва кметицата на русенското село Червена вода и нахапа тежко придружаващите я двама служители от кметството. Инцидентът станал, когато жената се опитала да му връчи предупредително писмо заради мизерията около дома, в който живее.  

 

Цоню Стоянов отглежда повече от 200 животни в двора си при разрешени 10 глави добитък. Заради миризмата и мръсотията кметството в селото било затрупано от жалби на съседите му.

 

Кметицата, охранителят и чистачката отишли в землището, където Цоню обикновено пасял стадото, за да му връчат предупредително писмо.

 

„Той се озвери в тоз момент и посегна с брадвата към охранителя и се хлъзнаха по тревата и паднаха двамата”, разказва чистачката на кметството Минка Гецова. Кметицата и  чистачката се включили в схватката, за да разтърват мъжете.

 

Ценко захапал чистачката за ръката. Нахапана била и самата кметица, както и охранителят. 10 минути до пристигането на кварталния тримата задържали нападателя си на земята. Дошла и сестрата на Цоню, която извадила нож срещу полицаите.

 

Хора в селото се оплакват, че през нощта Цоню пускал стотиците кози и овце да пасат в чуждите ниви и така им съсипвал реколтата. Дори веднъж козите прегризали кабелите на енергомрежата и селото останало без ток. След случката с нахапаните кметски служители много хора в Червена вода се страхуват да срещнат животновъда.

 

Повече за инцидента ще научите от видеото.

 

Репортер: Олга Василева