Още не е ясно ще поевтинеят ли таксите за преглед при личен лекар

Отново протести срещу правителството


За 23-ти пореден ден недоволни от управлението на страната ще излязат на протест срещу кабинета "Орешарски". От началото на демонстрациите в София в полицейските управления са отведени общо 135 души. Двама са осъдени по Указа за борба с дребното хулиганство. В събота пред парламента се проведе четящ протест-маратон в подкрепа на Едвин Сугарев и Николай Генов, които обявиха гладна стачка в знак на несъгласие с управлението на България. По-рано около петдесетина души затвориха прохода Шипка за един час.


За пореден път поддръжници на кабинета „Орешарски” се събраха пред НДК. Те изразиха възмущение от изказването на президента, в което той засяга темата за изборите. Според тях позицията на държавния глава разединява нацията. Започнали са и подписка срещу Росен Плевнелиев и обявиха, че възнамеряват от понеделник протестите им да продължат пред президентството.


Арести за купуване на гласове в деня за размисъл във Варна


Във Варна днес е ден за размисъл преди балотажа за избор на кмет, който ще се проведе утре. Агенция БГНЕС съобщи, че има задържан. Общинският съветник Ради Радев каза за Новините на Нова, че зам.-председателят на Общинския съвет Янко Станев е бил извикан за разпит по сигнал за купуване на гласове и все още е в полицията. От МВР и прокуратурата обаче категорично отказаха да потвърдят или отхвърлят информацията. 


И още от акцентите:


СДС избира нов председател


Още не е ясно ще поевтинеят ли таксите за преглед при личен лекар


Подробности по тези теми гледайте във видеото. Не пропускайте и Новините на Нова в 19 часа.